Blog

İş Dünyasına İlişkin İlham Verici İçerikler

Bisiklet sizi sadece hedefinize götürmez, daha fazlasını yapar…

11 Nisan 2018 Çarşamba

Yaz yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladı. Özellikle İzmir’in şehir içindeki sahil kısmının yayalar ve bisikletler için düzenlenmesiyle birlikte spora ve sağlıklı yaşama yönelme isteği de artıyor.

Ofisim Alsancak’ta olunca bende bu son dönemlerde yükselen trendi deneyimlemek istedim. Sonuç ise beklediğimden çok daha faydalı oldu. Hepsinden önce güne enerji yüklü başlamanın çok iyi hissettirdiğini söylemeliyim. Evden çıkarken serin rüzgarı yüzünüzde hissetmek (birde yokuş aşağı iniyorsanız) çok keyif veriyor. Öncesinde hazırladığınız playlist tüm yol boyunca size eşlik ediyor.

Asıl önemli olan, sağ tarafınızda yeşil alan sol tarafınızda da deniz varken çok daha verimli düşünebiliyorsunuz. Gününüzü daha sağlıklı planlayıp, gözden geçirebiliyorsunuz. Sıkışık bir metroya koşarak yetişmeye çalışmaktansa deniz kokusu ve martı sesiyle işe gitmenin, gün içerisinde yarattığı etkiye inanamazsınız. Beden sağlığının yanında, zihninizi daha sağlıklı hale getiriyor olması çok önemli.

Yolun yarısından fazlasını tamamladığımda kısa bir mola vermek için duruyorum. Benden çok daha erken saatlerde oltalarını alıp gelmiş balıkçıları izlerken iki kat daha fazla dinleniyorum. Sonrasında tekrar ofise doğru pedal çevirirken, bisiklet yolunda yürüyen yayaları uyarmam gerekiyor. (Hollanda’da yaya olarak bisiklet yolunda yürürken hızla yanımdan geçip bana onlarca söz söyleyen Van Nistelrooy seni çok daha iyi anlıyorum 😊) Bacaklarımda hafif bir ağrıyla ama yüzümde de mutlu bir ifadeyle ofise giriyorum.

İş çıkışındaysa gün batımına az zaman kalmış ve işleri bitirmiş olmanın verdiği rahatlamayla yola çıkıyorum. Hafif tempoya uygun parçalarla yine farklı düşüncelerimle eve dönüyorum. Daha mutlu, daha sakin.

Özetle rutinden uzaklaşmak, yeni yollar denemek farklı düşünmenizi sağlayabilir. Bakış açınızı değiştirin, hatta her gün gittiğiniz yolu bile değiştirin. İşte o zaman yeniliğe ve farklı düşünmeye bir adım daha yaklaşabiliyorsunuz. Ben sadece bisikletle işe gidip gelmeyi planlamıştım. Ama bu kadar işe yarayacağını hiç düşünmemiştim. Eğer imkanınız varsa bir bisiklet alın ve pedal çevirmeye başlayın.