Blog

İş Dünyasına İlişkin İlham Verici İçerikler

İzmir'e Yerleşmek İsteyen Beyaz Yakalılar İçin Ev Bulma Rehberi

24 Eylül 2019 Salı

İzmir'in yoğun şekilde beyaz yakalı göçü aldığı günlerde önemli olduğunu düşündüğümüz bir konu! İzmir'e Yerleşmek İsteyen Beyaz Yakalılar İçin Ev Bulma Rehberi... Egesel İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Umut Tosunlar'ın tavsiyelerini ERA Blog'da okuyabilirsiniz.

Günümüzün en trend durumlarından biri; “İzmir’de yaşamak”

Beyaz Yakalılar İçin İzmir'de Ev Bulma Rehberi
Ne için olursa olsun, (iş, evlilik, öğrencilik vs.) şehir değiştirmek kolay alınabilen bir karar değildir. Yeni bir enerji ve bilinmedik süprizlere açık olmak demektir. Her şehrin kendisine özgü bir karakteri ve havası var. Bu yüzden, Türkiye sınırları içerisinde İzmir en özel şehirlerin başında gelmektedir. 

İzmir, son yıllarda başta İstanbul olmak üzere, bir çok şehirden çok fazla sayıda göç aldı, almaya da devam ediyor. Şehrin gittikçe kalabalıklaşması, trafiğin artması ve şirketlerin bir kısmının operasyonlarını İzmir'e taşımaları şehrin daha fazla gündeme gelmesini sağladı. Böyle olunca İzmir'de ki beyaz yakalı çalışan sayısında hızlı bir artış söz konusu. Bu durum şehrin ekonomik olarak hareketlenmesini sağladı.

Peki İzmir'e yerleştikten sonra daire seçiminden, ulaşıma kadar bir çok konuda nasıl hareket etmelisiniz?

1- DAİRE SEÇİMİNİ NEYE GÖRE YAPMALIYIZ?

İş değiştirme ya da çalıştıkları şirketlerin İzmir'e taşınması sonrası, şehir dışından gelenlerin en büyük sorunu, insanlık tarihinin ilk çözüm bulduğu konuyu gündeme getirdi; barınma. Bu konuda gerek mesaj gerek telefon yoluyla bir çok soru aldım, yüzlerce kişiyle yüz yüze görüştüm. İnsanların zihinlerindeki bu tedirginlik ve bilinmezliğe kısa sürede çözüm bulmak zorundayız. 

Bu konudaki tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, beyaz yakalı çalışan bir ailenin şehir değiştirirken ilk sorusu, yeni taşınacakları evlerinin lokasyonu ve çocuklarının okullarına olan uzaklığı olur. Aileler için çocuklarının okul durumu ve yol süresi çözülmesi gereken ilk sorundur. Evin işlerine uzaklığı, daire almayı düşündükleri semtin sosyo-ekonomik durumu, projenin sağlık, eğlence ve merkezi yerlere yakınlığı daha sonra gündeme getirilecek konulardır. Bu yüzden yabancı bir şehre taşınmış insanların kafalarındaki soruları iyi anlayıp, bunlara profesyonelce çözümler bulmak adına uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. 

2- YENİ TAŞINAN AİLENİN BEKLENTİLERİ NELERDİR?

Öncelikle, ailenin ihtiyaçlarını anlamak adına çeşitli sorular sorarak, karşımızdaki kişilerin isteklerini iyi idrak etmemiz gerek. Sonrasında bu isteklere uygun iş planı hazırlanmalı ve ailenin to-do listesindeki tüm maddeler, sıkı diyalog içinde çözüme kavuşturulmalıdır. Bunun için önce lokasyon belirlenmeli, o lokasyonda yer alan projeler irdelenmeli, son görüşme öncesi ailenin karşısına bir kaç farklı seçenekle çıkılmalıdır. 

Oturulacak evin kiralanacak mı, yoksa satın mı alınacak olması önemlidir. Satın alınacak dairenin gelecekte yapacağı prim, elden çıkartılmak istenmesi durumunda kolay satılabilmesi, huzurlu bir ortamda bulunması, projede oturan insanların eğitim düzeylerinin birbirlerine yakınlığı satın almalar öncesi irdelenmesi gereken önemli konulardır. İnsanlar yeni bir şehre alışmaya çalışırken, bunun dışında çok fazla sorunlarla boğuşmak istemezler. Ki bunda da son derece haklılar. İşte bu gibi durumlarda alacakları profesyonel yardım onları bir çok açıdan rahatlatacaktır.

3- iZMİR'DE SOSYAL YAŞAM?

Günümüzün değişen şehir yaşamları daha fazla dijitale kayınca, insanlar kalabalık ortamlardan kaçar oldular. Artık daha az bankaya gidiyoruz, devlet dairelerinde daha az işimiz oluyor. Yoğun çalışan iş insanları yüzlerini tekrardan doğaya döndüler. Özellikle hafta sonları yapacakları küçük tatiller, yoğun iş temposundaki insanlar için önemli detaylar. İzmir bu konuda şanslı şehirlerden. Mavi ile yeşili birleştiren bir çok güzelliği var. Yeni gelen insanların çok sordukları sorulardan biri de bu, hafta sonu tatillerimi nasıl değerlendirebilirim? Bunun için gidilmesi zaman almayan Urla, Çeşme, Kuşadası gibi seçenekler yılın 12 ayı İzmir'lilerin hizmetinde. Bunun dışında Alsancak, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Güzelyalı ve Narlıdere tarafları eğlence ve kültürel faaliyetler açısından zengin yerler. Güzel bir akşam yemeğinden, kaliteli bir şaraba, keyifli zaman geçirilecek barlardan, müzelere kadar geniş bir yelpazeyi bu bölgelerde bulabilirsiniz.

4- ULAŞIM NASIL?

İzmir çok büyük olmayan bir şehir. Bir ucundan, diğer ucuna gitmek dahi sanılandan çok daha az zaman alan bir olay. Son yıllarda ağırlık verilen raylı sistemlerle şehrin hemen hemen her yerine yer altından ve üstünden ulaşmak mümkün. Yoğun göç almasına ve trafiğe çıkan araç sayısındaki artışa rağmen araç trafiği bunaltıcı bir durumda değil. Bunların dışında İzmir'in keyfini yaşamak için vapurlar son derece ideal ulaşım araçları. Öğrenciler için ise en masrafsız ulaşım şekli ise hala otostop. :)

Toparlamak gerekirse, İzmir'de yaşam son derece keyifli ve enerji yükseltici bir durum. Bu yüzden bizler şanslı insanlarız. İzmir'e yerleşen beyaz yakalılar için tanımadıkları bir şehirde, zihinlerindeki tüm sorulara net yanıtlar bulmak, güven ve iyi hizmetle doğru orantılı bir çalışma gerektirir. İşte tüm bu durumlar dahilinde, İzmir hakkında bilgi ve görüş almak için bize ulaşabilir, aklınızdaki tüm sorunlara çözüme odaklı yanıtlar bulabilirsiniz. Güzel İzmir'in, üreten ve çalışan beyaz yakalılara ihtiyacı var.